4. Hjälp med Fiberinstallation

Behöver du hjälp med din fiberinstallation.
Ring 0702-790179. Jag är bara några minuter borta

  1. Jag ansluter ditt fibermodem till din befintliga hemmarouter oavsett var du har fått in fiber i huset. Alternativt rekommenderar en vassare dito.
  2. Jag ser över din trådlösa infrastruktur och kan råda dig till den mest optimala lösningen
  3. Kan rekommendera val av operatör för att du skall få den rätta lösningen både avseende ip-tv och ip-telefoni
  4. Kanske dags att uppgradera din AppleTV och eller Chrome Cast lösning. Installera appen Telia Play och streama Telia. Med Telia Play kan du streama HBO Nordic, SF Kids och 15 tv-kanaler i hela EU. Se alla matcher i fotbolls-VM på SVT och TV4 i sommar, var du än är för 149,- i månaden  Ta med dig din AppleTv till spanien och njut av svenska TV utan att behöva krångla med VPN lösningar. Enda förutsättning för Telia Play är att någon i familejn har ett Telia abonnemang privat. Man kan tydligen dela med 5 st samtidiga användare
  5. Jag hjälper dig med allt detta till humana priser och snabb inställelse och genomförande, med nöjd kund garanti
  6. Har du ett wifi till ditt fibermodem hemma och vill del ut till hyresgäst eller inneboende, så är det vettigt att isolera det som ett eget gästnät helt skiljt från ditt eget nät. Då talar man om en funktion som kallas VLAN. Då måste man om möjligt anpassa sin befintliga router med VLAN alternativt köpa ny enehet. Se vidare på:
    https://www.sweclockers.com/forum/trad/1457607-router-med-stod-till-vlan  För teknik -nörden finns mycket att läsa på: Forum för sk. Flashning av router. Routrar med inbyggt stöd för VLAN behöver inte kosta skjortan. Principen är att man definierar upp en närverksport i routern med egen LAN adress. Till denna ansluter man en sk. accesspunkt med eget SSID och WEP-key som den inneboende ansluter till. Man kan också dra en nätverkskabel in i gästhuset så att den inneboende kan ansluta sin egen router. Alternativt kan man använda s.k. PLA-adapters för att leda in VLAN:et via 220 v nätet.

Hör med intresse av från dig

Med bästa hälsningar
Claes Askeroth

——————————————————————-
SENIOR IT-ADVISOR and OWNER
STD/PTS Communication & Svenska Teledata – Teledata Sweden

(www.teledata.se )
claes@askeroth.se
+46 702 79 01 79

——————————————————————-