4. Hjälp med ditt WiFi

Behöver du hjälp med ditt wifi i samband med din fiberinstallation.
Ring 0702-790179. Jag är bara några minuter borta

 1. Jag ser över din trådlösa infrastruktur och kan råda dig till den mest optimala lösningen
 2. Kan rekommendera val av operatör för att du skall få den rätta lösningen både avseende ip-tv och ip-telefoni. Sen senast har Telia kommit med i leken och kan va ett bra val hos Open Universe (Kungdbacka bredband). Speciellt med deras IP-TV
 3. Kanske dags att uppgradera din AppleTV och eller Chrome Cast lösning. Installera appen Telia Play som ett bättre alternativ till Telias TV-box och streama Telia. Med Telia Play kan du streama HBO Nordic, SF Kids och 15 tv-kanaler i hela EU. Se all sport  på SVT och TV4 i sommar, var du än är inom EU för från 199,- i månaden. I Telia TV Stor ingår Telia Play Lagom som kan köras som en app i en AppleTV, 4:e gen eller i någon av dina mobila enheter och castas till din TV via Chrome Cast lösning. Ta med dig din AppleTv på din semesterresa och inom EUoch njuta av svensk TV utan att behöva krångla med VPN lösningar. Enda förutsättning för Telia Play är att någon i familejn är en Telia kund privat. Med Telias IP-TV ingår Telia Play utan extra kostnad. Man kan tydligen dela med 2 st samtidiga användare.
 4. Ett annat alternativ är att använda sig av andra IP-TV leverantörer och återigen i sin AppleTV installera GSE SMART IP-TV PRO och signa upp sig för någon form av abonnemang. Det figurerar några system som kan ge tillgång till upp till 12.000 realtid kanaler för delat över hela världen vara ungefär 230 svenska kanaler för 150,-/mån
 5. Jag hjälper dig med allt detta till humana priser och snabb inställelse och genomförande, med nöjd kund garanti
 6. Har du ytterligare frågor är du välkommen att konsultera mig.
 7. Besök FB-gruppen: https://www.facebook.com/groups/DataClaes/ 
 8. Och FB-gruppen https://www.facebook.com/groups/fokusera
 9. Har du ett wifi till ditt fibermodem hemma och vill dela ut till hyresgäst eller inneboende, så är det vettigt att isolera det som ett eget gästnät helt skiljt från ditt eget nät. Då talar man om en funktion som kallas VLAN. Då måste man om möjligt anpassa sin befintliga router med VLAN alternativt köpa ny enehet. Se vidare på:
  https://www.sweclockers.com/forum/trad/1457607-router-med-stod-till-vlan  För teknik -nörden finns mycket att läsa på: Forum för sk. Flashning av router. Routrar med inbyggt stöd för VLAN behöver inte kosta skjortan. Principen är att man definierar upp en närverksport i routern med egen LAN adress. Till denna ansluter man en sk. accesspunkt med eget SSID och WEP-key som den inneboende ansluter till. Man kan också dra en nätverkskabel in i gästhuset så att den inneboende kan ansluta sin egen router. Alternativt kan man använda s.k. PLA-adapters för att leda in VLAN:et via 220 v nätet.

Hör med intresse av från dig

Med bästa hälsningar
Claes Askeroth

——————————————————————-
SENIOR IT-ADVISOR and OWNER
STD/PTS Communication & Svenska Teledata – Teledata Sweden

(www.teledata.se )
claes@askeroth.se
+46 702 79 01 79

——————————————————————-